Mihai

Probabil că de multe ori v-aţi întrebat cum decurge viaţa unui şcolar sau a unui student. Unii cred că e foarte uşor sa mergi la şcoală şi să înveti, dar alţii sunt cu totul de altă părere. Cu toţii am aşteptat înca din clasa I să ,,creştem mari”, sa fim ca băieţii mari şi sa mergem la prânz la şcoală. După un an, doi de şcoală generală, cu toţii ne dorim orele de şcoala de alta dată, orele de dimineaţa, cu liber restul zilei.

      Un şcolar silitor se trezeşte dimineaţa pentru a învăţa. După ce termină de învăţat, constată că e târziu si ca trebuie să plece la şcoală. Mănâncă si se îmbracă imediat, după care porneşte la şcoală. Acolo începe o zi plină de stres, cu frica de a fi ascultat la vreo materie si de a lua o notă mică. După ce trec 6 ore de stat la şcoală, elevul se întoarce acasă, obosit, gândindu-se la ziua ce îl aşteaptă mâine. Ajunge acasă, nici nu vrea să audă de mâncare si trece la teme. După ce termină de scris, mănâncă puţin după care trece in pat şi din cauza oboselii încearcă să adoarme, dar nu poate, din cauza grijilor ce îl apasă cu legătură la şcoală.

     Ziua urmatoare, se trezeşte şi o ia de la capăt...

     Cam aşa decurge ziua unui elev ,,cu capul pe umeri”. După cum vedeţi, noi, elevii, suntem destul de stresaţi, ca după o zi grea de muncă. Eu cred că a fi elev e similar cu a merge la servici, deoarece se trăieşte în acelaşi stres si aceeaşi oboseală. Cei de la Minister încearcă să uşureze viaţa elevilor, dar fară să-şi dea seama, aceştia o îngreunează mai mult.

Etichete: edit post
2 Responses
  1. Unknown Says:

    Cand o sa cresti o sa-ti dai seama ca grijile astea sunt nimic in comparatie cu grijile parintilor. Luna asta trebuie sa platim facturi... sa avem mancarea zilnica pentru copii, sa-i educam, sa-i ingrijim, sa-i ferim de pericole, sa-i ajutam la lectii, sa mergem la munca, si cand ajungem acasa sa muncim iar si un larg etc.... tu ce ai de facut ? doar un lucru, sa inveti. Ti se pare mult in comparatie cu ce trebuie sa faca un om mare ?


  2. Mihai Says:

    In comparatie cu ce trebuie sa faca un om mare nu e prea mult.
    Uite cum ne incurca astia de la Minister pe noi elevii... Aproape 3 ani la rand am dat teze, iar la liceu s-ar putea sa dam si examen pentru intrare. Atunci de ce am mai dat tezele alea? De ce? Sau, daca am dat teze, de ce sa dam examen? Cam asa se intampla in Romania... Deaia nu mai pot cei de la Minister ca ne ingreuneaza pe noi. Sa bage nene 100 de examene pentru liceu si scoala generala, ca romanii pot sa ia 10 la toate, si au tot un salariu de nimic. Numai isterii si in educatia asta... In loc sa ne sustina, ne fac viata grea.


Trimiteți un comentariu