Mihai
Cu putin timp in urma am aflat despre un concurs organizat de blog18. Dupa ce am citit tot regulamentul si toata prezentarea, mi-am propus sa particip, pentru ca nu aveam nimic de pierdut. Pe blog18 erau cateva teme pe care le puteam aborda in cadrul concursului (postarii pe blog), dar eu nu am putut sa ma incadrez in vreuna dintre ele; am hotarat ca in cadrul acestui articol sa reunesc toate temele de acolo. In acest articol o sa vorbesc despre influenta blogului in viata mea (de cand am inceput sa scriu pe blog, de ce am inceput sa scriu pe blog, ce inseamna cuvantul ,,blog" pentru mine, etc.).

Eram in clasa a 6-a cand idea de a avea un blog incepusa sa prinda contur. Mi-am deschis si eu un blog in care copiam articole de pe diferite site-uri cu anumite stiri si le publicam. Pe atunci blogul nu insemna ceea ce inseamna azi. Era mai mult o joaca, imi placea sa instalez tot felul de gadgeturi pe el, chiar daca nu erau de nici un folos . Prima platforma pe care am folosit-o a fost Blogspot (nu stiu de ce am remarcat-o tocmai pe aceasta). Am incercat si alte platforme ca Wordpress, dar pe atunci mi se pareau destul de complicate, asa ca am ramas la Blogspot. Totul era cam difícil pentru mine dar incet incet am inceput sa pricep cum stau lucrurile. Dupa ce nu am mai postat pe blog (aproximativ 3 luni) mi-am dat seama ca era o porcarie ce facusem acolo (faptul ca ,,furasem" intruna articole) si am sters blogul. Am crezut ca nu o sa-mi mai deschid niciodata blog.

Intre timp, am aflat mai multe lucruri despre blog. Am aflat ca iti trebuie articole originale, indiferent de ce blog ai. Am mai stat pe ganduri si de fiecare data cand dadeam peste o intamplare mai interesanta imi spuneam ca, daca as fi avut blog, as fi relatat acea intamplare acolo. Gandul de a-mi creea blog ma apasa, si intr-o dimineata mi-am luat inima-n dinti si mi-am creat blog. Asa a luat nastere blogul meu actual. Am scris cu mare placere primul articol, si cateva randuri scrise erau o bucurie enorma pentru mine. Am cautat o tema pe placul meu, dar cele din platforma blogspot sunt prea simple, asa ca am gasit un site unde exista teme pentru Wordpress convertite pentru Blogspot. Pana sa gasesc tema actuala am instalat multe alte teme. Unele imi placeau la nebunie, dar descopeream unele buguri (la unele nimeni nu putea lasa comentarii). Cand am gasit tema asta mi-am spus ca se potriveste foarte bine cu blogul meu si m-am gandit sa n-o mai schimb.

Acum realizez ca si blogul in care postam articole copiate mi-a fost de mare folos, pentru ca am invatat sa folosesc Blogspot.
Am si o peripetie legata de blog... si de scoala. Intr-o dimineata eram atat de preocupat sa caut teme pentru blog, incat nu am invatat nimic pentru scoala. In ziua aceea am fost ascultat, si am luat primul meu 4, pe care nu l-am mai ,,incercat" de atunci. Am tras greu tot semestrul pentru a scoate o medie de 8 la istorie.

In momentul de fata, blogul inseamna pentru mine un jurnal on-line si a devenit cel mai bun prieten, deoarece nu ma tradeaza niciodata. Imi place sa cred ca blogul m-a ajutat, si ca am dobandit multa experienta alaturi de el.
Sunt bucuros cand ma gandesc la faptul ca am pornit de la zero, cand nu stiam nimic despre blogging, si am ajuns sa cunosc si sa invat foarte bine ,,taina internetului".
Nu stiu daca o sa castig sau nu, ce stiu sigur e ca o sa acumulez noi experiente care ma vor ajuta.

Cu ocazia acestui articol particip la concursul organizat de blog18 în colaborare cu gazduire-blog.ro, Gazduire-blog.ro fiind o alternativă de găzduire a blogului, pentru toate buzunarele.
Etichete: edit post
3 Responses
  1. Real Life Says:

    salut!sper că nu te deranjez,însă ai putea să-mi dai adresa ta de Y!M deoarece doresc să te întreb ceva în legătură cu tema.
    scuze de deranj:)


  2. Mihai Says:

    @ Real Life

    ga.mihai@yahoo.com
    PS. Sper sa nu ma intrebi de unde am luat-o :D


  3. Bună, avem un concurs doar pentru bloggeri pe blogul nostru.

    Poţi câştiga cazare pentru două persoane într-un week-end la pensiunea Roua de Munte din Băile

    Herculane:
    http://rouademunte.wordpress.com/


Trimiteți un comentariu